Ciasto a’la ogrodowa marchewka

Przepis
Składniki na ciasto – margarynę, cukier, mleko (wodę), kakao – rozpuścić, następnie ostudzić. Do przestudzonego dodać żółtka. Dodać mąkę i proszek, zmiksować i dodać ubite białka, mieszając łyżką. Wylać do formy keksówki. Piec 40-45 min. Ostudzić. Wyciąć miejsce na „marchewki”. Wylać masę w miejsce „marchewek”. Odstawić do ostygnięcia. Udekorować.
„Marchewki” – ze składników na masę ugotować pomarańczowy budyń i jeszcze ciepły wylać w miejsce „marchewek”. Udekorować.
Autor: Monika Szymańska, KGW Pecna
Składniki
Ciasto:
1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka lub wody
2-3 łyżki kakao
4 jajka
2 szklanki mąki
proszek do pieczenia
Masa:
1,5 litra soku pomarańczowego
3 budynie śmietankowe
8 łyżek cukru