Przepisy Filtruj: Kategorie Ciasta i DeseryNapoje AkoholowePrzepisy UkraińskiePrzystawki i dodatkiZupyDania główneWegeNapojePrzetwory Korowaj (chleb) Pielmieni Syrniki Soljanka (Zupa rybna) Tatar z zasalanego i marynowanego ogórka Tatar z wędzonego pstrąga z musem z czosnku i pietruszki Tatar z wędzonego pomidora z salsą z awokado Tatar z wafli ryżowych Tatar siekany z polędwicy wołowej tatar wołowy w tacosie z Grana Padano/ frytowane żółtko/sos tonnato Tatar z łososia Tatar wołowy Tatar wołowy podany w Pani Puri Śledzie w zalewie pomidorowej Chruścik bardzo dobry Chrust Pączki drożdżowe parzone Pasztet z wątróbek gęsich Zimne nóżki (w galarecie) Modre gołąbki wigilijne Makiełki Miodownik-królewiec – piernik miodowy Pierniki Moje pierniczki Zupa z leśnego runa Barszcz ze sakiewką Śledź po ostrowsku Karp z szarym sosem Wódka na suszonych śliwkach Makowiec Łamańce z makiem Kutia Paszteciki z grzybami w kruchym cieście Salcesun z gynsi łod Śrymu Gęś lub kaczka nadziewana kaszą Tatar z gęsiny Gęś nadziewana jabłkiem Ziemniaki nadziewane grzybami Kiełbasa biała parzona w piwie i kapuście kiszonej Perlica wielkopolska z młodymi warzywami cytrynowej cytrynową nutą Legumina wypiekana z sera Kiełbaski duszone w czerwonej kapuście Kiełbasa w polskim sosie Kiełbasa smażona Kiełbasa polska krajana Kompot z czereśni Drożdżówki z serem Sernik na zimno z truskawkami Sernik z gotowanymi ziemniakami Sernik królewski Szparagi w boczku z patelni lub grilla Szparagi z wody Zapiekany omlet ze szparagami Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym Tarta ze szparagami Zupa szparagowa Biała kiełbasa zapiekana Biała kiełbasa pieczona w pomidorach Biała kiełbasa w sosie chlebowym Babka cytrynowa Babka czekoladowa Mazurek przekładany Mazurek kajmakowy Barszcz biały/zupa chrzanowa Andruty przekładane Babka po poznańsku Wielkanocna szynka w cieście po poznańsku Kiszone pomidory Wielkanonce Kulichi z twarogiem Paska – chlebek/babka wielkanocna Warenki z ziemniakami Taranka Soljanka Sało Pielmieni Kotlet po kijowsku Ukraińskie hołubce Ukraińskie gołąbki z ziemniakami Ukraińskie czeburieki Barszcz ukraiński Ukraińska sałatka śledziowo-porowa Śledź pod szubą – ukraińska sałatka śledziowa Śledzie marynowane po ukraińsku Śledź z buraczkami po ukraińsku Śledzik po kołobrzesku Śledzie po myśliwsku Śledzie po sułtańsku Śledź po japońsku Śledź w maślance Śledzie w śmietanie Śledzie marynowane w śmietance Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie w oliwie z musztardą Śledzie w marynacie Śledzie nadziewane Wyborne pączki parzone Nóżki wieprzowe w galarecie (galart) Pasztet z porów Wielkopolski pasztet warzywny Faworki róże (róże chrustowe) Pasztet z cielęciny Kruche rogaliki (drożdżowe) Ptysie ze śmietaną Ciasto zebra Strudel czekoladowy Pączki Pieniki z mąką sosnową Pstrąg w rajskiej musztardzie z miodem i lebiodą Barszcz z malinami na domowym zakwasie: Kapusta z jarzębiną, grzybami leśnymi i mirabelkami Sowa w walcu z sumakiem Grzyby leśne w sosnowym occie Strudel z kapustą, grzybami i orzechami włoskimi Ciasto jeż Rolada z dorsza lub szczupaka w galarecie Wigilijny kompot z suszu Świąteczna fasola Piernik Mięciutkie pierniczki bez cukru Bezcukrowy piernik z jabłkami i bananami Chrust (faworki) Chrust ptysiowy Tatar wegański Tatar tuńczykowy Tatar wołowy Pierogi z kapustą i grzybami Strudel z jabłkami Piernik staropolski świąteczny – przekładany Kutia Gęś pieczona Potrawa z pieczonej gęsi Potrawa z gęsich podróbek z perłową kaszą Gęsie wątróbki Gęsie pałki marynowane Kiełbasa z gęsich piersi i pałek Półgęski wędzone Wędzony domowy półgęsek z dodatkami Pierś gęsia pieczona z konfiturą z pigwy i chipsami Pieczone udko gęsie podane z kopytkami Carpaccio z wędzonej gęsi z sosem malinowo-jałowcowym Placki ziemniaczane z cukinią Sałatki ziemniaczane wg przepisów Witolda Wróbla Karp polski na maśle Ziemniaczane harmonijki z wędzonką Zupa z dyni Jagodzianki Chłodnik Biszkopt z galaretką Sernik czekoladowy Karp smażony Barszcz czerwony z uszkami Ryba po grecku Sos z suszonych grzybów Ciasto miodowe Ciasto czekoladowe Kartofelki Pasztet Żurek Mazurek Zupa grzybowa Powidła Cioci Hani Smażone pyrki z maślanką Zupa z kurek – krem Plyndze Szare kluchy Pierniki na potażu Rokietnicki Rumpuć Bambrzok Pyry z gzikiem Rogale Świętomarcińskie Polewka Parzybroda/Fuzlapy Bigos wielkopolski Rosół Kapusta na słodko-kwaśno Golonka po czesku Golonka Przepis na gęsinę (1) Przepis na gęsinę (2) Kapusta kiszona zasmażana Szagówki Czernina vel czarnina Pyzy Kaczka pieczona z jabłkami Kotlety z jajek i kaszy jaglanej Kasza jaglana z warzywami Zapiekanka makaronowa Smoothie z jarmużu i jabłka Zupa z ciecierzycy Falafel Zupa z czerwoną soczewicą Ślepe ryby Budyń jaglany z nasionami chia Smarowidło z soczewicy z jabłkiem Dynia w marynacie słodko-kwaśnej Ciasto z jabłkiem i cynamonem