Przepisy

Filtruj:
Katarzynki
Udka ziemniaczane podane z różyczkami z boczku i ziemniaka
Zimowa pyrówka
Sernik z pyrami
Ziemniaczane ciasto czekoladowe
Naleśniki ziemniaczane
Kluchy na pyrach
Ciasteczka ziemniaczane (mix)
Bagietka żytnia razowa na zakwasie „Drużynianka”
Bułka leśnej ścieżki
Chałka pszenna, maślana
Precel mieszczan na Szlaku Piastowskim
Domowy chleb jęczmienny na jogurcie i miodzie
Chleb 3 korytka na zakwasie
Chleb ziemniaczany
Chleb „Trzy Sery”
Lemoniada z miodem i pigwowcem
Szyszki miodowe owsiane (bez pieczenia)
Kompot z rabarbaru z miodem wielokwiatowym
Piernik miodowy
Mus miodowy
Sernik miodowy
Sałatka ziemniaczana z halloumi i prosciutto
Kęski kurczaka w sosie chilli z miodem
Kawałki kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
Ciasto miodzio krówka
Dzikie szaszłyki z miodowej marynaty
Miodowy rabarbar na domowej chałce z miodową kruszonką
Mazurek teściowej
Sernik z malinami
Żurek na domowym zakwasie
Babka ucierana
Wielkanocne babeczki z leśnym mchem
Babka Ela, że hej!
Babka Henia, że hej!
Babka Regina, że hej!
Sernik domowy
Babka wisząca
Schab dojrzewający
Schab biały
Sernik pistacjowy z białą czekoladą pieczony w kąpieli wodnej
Sernik śmietankowy z solonym kajmakiem
Mazurek cytrynowy
Dziad / Obertuch / Przekładaniec
Pasta orzechów laskowych
Moraskie jabłuszko w kompocie
Leżołki
Krem z nożek
Krem dyniowy
Grzyby w occie
Vege tatar
Ciapkapusta
Sos do spaghetti
Powidła cebulowe
Konfitura z jeżyn
Dżem z dyni
Bigos
Ślimaki nadziewane
Ślimaki smażone ( Escargots frits)
Ślimaki nadziewane
Winniczki w muszlach
Kompot ze śliwek
Kompot z truskawek
Kompot z porzeczek
Kompot z moreli
Kompot z czarnych jagód (borówek)
Kompot z gruszek
Kompot z agrestu
Szparagi kiszone
Kaszanka z grilla
Rillettes z gęsi długo gotowane
Pasztet wielkanocny
Sernik Moniki
Sernik z białą czekoladą i malinami
Sernik Królewski
Sernik królewski z bezą, orzechami i konfiturą pomarańczową na czekoladowym spodzie
Sernik czekoladowy na czekoladowym brownie, ganache na białej czekoladzie z kawą, cremeux z orzechów laskowych
Polędwiczki w sosie chrzanowym
Pasztet mięsny klasyczny
Paska ukraińska
Olenderska parzona z jagnięciną
Schab dojrzewający
Surowa dojrzewająca z jagnięciny
Mazurek Wielkanocny
Mazurek wielkanocny
Keks z bakaliami
Sernik baskijski na czekoladowym spodzie
Babka ukraińska
Babka drożdżowa
Mazurek malinowo-kawowy
Ciasto a’la ogrodowa marchewka
Kiełbasa Biała Wielkopolskia Parzona
Korowaj (chleb)
Pielmieni
Syrniki
Soljanka (Zupa rybna)
Tatar z zasalanego i marynowanego ogórka
Tatar z wędzonego pstrąga z musem z czosnku i pietruszki
Tatar z wędzonego pomidora z salsą z awokado
Tatar z wafli ryżowych
Tatar siekany z polędwicy wołowej
tatar wołowy w tacosie z Grana Padano/ frytowane żółtko/sos tonnato
Tatar z łososia
Tatar wołowy
Tatar wołowy podany w Pani Puri
Śledzie w zalewie pomidorowej
Chruścik bardzo dobry
Chrust
Pączki drożdżowe parzone
Pasztet z wątróbek gęsich
Zimne nóżki (w galarecie)
Modre gołąbki wigilijne
Makiełki
Miodownik-królewiec – piernik miodowy
Pierniki
Moje pierniczki
Zupa z leśnego runa
Barszcz ze sakiewką
Śledź po ostrowsku
Karp z szarym sosem
Wódka na suszonych śliwkach
Makowiec
Łamańce z makiem
Kutia
Paszteciki z grzybami w kruchym cieście
Salcesun z gynsi łod Śrymu
Gęś lub kaczka nadziewana kaszą
Tatar z gęsiny
Gęś nadziewana jabłkiem
Ziemniaki nadziewane grzybami
Kiełbasa biała parzona w piwie i kapuście kiszonej
Perlica wielkopolska z młodymi warzywami cytrynowej cytrynową nutą
Legumina wypiekana z sera
Kiełbaski duszone w czerwonej kapuście
Kiełbasa w polskim sosie
Kiełbasa smażona
Kiełbasa polska krajana
Kompot z czereśni
Drożdżówki z serem
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik z gotowanymi ziemniakami
Sernik królewski
Szparagi w boczku z patelni lub grilla
Szparagi z wody
Zapiekany omlet ze szparagami
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Tarta ze szparagami
Zupa szparagowa
Biała kiełbasa zapiekana
Biała kiełbasa pieczona w pomidorach
Biała kiełbasa w sosie chlebowym
Babka cytrynowa
Babka czekoladowa
Mazurek przekładany
Mazurek kajmakowy
Barszcz biały/zupa chrzanowa
Andruty przekładane
Babka po poznańsku
Wielkanocna szynka w cieście po poznańsku
Kiszone pomidory
Wielkanonce Kulichi z twarogiem
Paska – chlebek/babka wielkanocna
Warenki z ziemniakami
Taranka
Soljanka
Sało
Pielmieni
Kotlet po kijowsku
Ukraińskie hołubce
Ukraińskie gołąbki z ziemniakami
Ukraińskie czeburieki
Barszcz ukraiński
Ukraińska sałatka śledziowo-porowa
Śledź pod szubą – ukraińska sałatka śledziowa
Śledzie marynowane po ukraińsku
Śledź z buraczkami po ukraińsku
Śledzik po kołobrzesku
Śledzie po myśliwsku
Śledzie po sułtańsku
Śledź po japońsku
Śledź w maślance
Śledzie w śmietanie
Śledzie marynowane w śmietance
Śledź z cebulą i jabłkiem
Śledzie w oliwie z musztardą
Śledzie w marynacie
Śledzie nadziewane
Wyborne pączki parzone
Nóżki wieprzowe w galarecie (galart)
Pasztet z porów
Wielkopolski pasztet warzywny
Faworki róże (róże chrustowe)
Pasztet z cielęciny
Kruche rogaliki (drożdżowe)
Ptysie ze śmietaną
Ciasto zebra
Strudel czekoladowy
Pączki
Pieniki z mąką sosnową
Pstrąg w rajskiej musztardzie z miodem i lebiodą
Barszcz z malinami na domowym zakwasie:
Kapusta z jarzębiną, grzybami leśnymi i mirabelkami
Sowa w walcu z sumakiem
Grzyby leśne w sosnowym occie
Strudel z kapustą, grzybami i orzechami włoskimi
Ciasto jeż
Rolada z dorsza lub szczupaka w galarecie
Wigilijny kompot z suszu
Świąteczna fasola
Piernik
Mięciutkie pierniczki bez cukru
Bezcukrowy piernik z jabłkami i bananami
Chrust (faworki)
Chrust ptysiowy
Tatar wegański
Tatar tuńczykowy
Tatar wołowy
Pierogi z kapustą i grzybami
Strudel z jabłkami
Piernik staropolski świąteczny – przekładany
Kutia
Gęś pieczona
Potrawa z pieczonej gęsi
Potrawa z gęsich podróbek z perłową kaszą
Gęsie wątróbki
Gęsie pałki marynowane
Kiełbasa z gęsich piersi i pałek
Półgęski wędzone
Wędzony domowy półgęsek z dodatkami
Pierś gęsia pieczona z konfiturą z pigwy i chipsami
Pieczone udko gęsie podane z kopytkami
Carpaccio z wędzonej gęsi z sosem malinowo-jałowcowym
Placki ziemniaczane z cukinią
Sałatki ziemniaczane wg przepisów Witolda Wróbla
Karp polski na maśle
Ziemniaczane harmonijki z wędzonką
Zupa z dyni
Jagodzianki
Chłodnik
Biszkopt z galaretką
Sernik czekoladowy
Karp smażony
Barszcz czerwony z uszkami
Ryba po grecku
Sos z suszonych grzybów
Ciasto miodowe
Ciasto czekoladowe
Kartofelki
Pasztet
Żurek
Mazurek
Zupa grzybowa
Powidła Cioci Hani
Smażone pyrki z maślanką
Zupa z kurek – krem
Plyndze
Szare kluchy
Pierniki na potażu
Rokietnicki Rumpuć
Bambrzok
Pyry z gzikiem
Rogale Świętomarcińskie
Polewka
Parzybroda/Fuzlapy
Bigos wielkopolski
Rosół
Kapusta na słodko-kwaśno
Golonka po czesku
Golonka
Przepis na gęsinę (1)
Przepis na gęsinę (2)
Kapusta kiszona zasmażana
Szagówki
Czernina vel czarnina
Pyzy
Kaczka pieczona z jabłkami
Kotlety z jajek i kaszy jaglanej
Kasza jaglana z warzywami
Zapiekanka makaronowa
Smoothie z jarmużu i jabłka
Zupa z ciecierzycy
Falafel
Zupa z czerwoną soczewicą
Ślepe ryby
Budyń jaglany z nasionami chia
Smarowidło z soczewicy z jabłkiem
Dynia w marynacie słodko-kwaśnej
Ciasto z jabłkiem i cynamonem