Przepisy Filtruj: Kategorie Ciasta i DeseryNapoje AkoholowePrzepisy UkraińskiePrzystawki i dodatkiZupyDania główneWegeNapojePrzetwory Szparagi w boczku z patelni lub grilla Szparagi z wody Zapiekany omlet ze szparagami Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym Tarta ze szparagami Zupa szparagowa Biała kiełbasa zapiekana Biała kiełbasa pieczona w pomidorach Biała kiełbasa w sosie chlebowym Babka cytrynowa Babka czekoladowa Mazurek przekładany Mazurek kajmakowy Barszcz biały/zupa chrzanowa Andruty przekładane Babka po poznańsku Wielkanocna szynka w cieście po poznańsku Kiszone pomidory Wielkanonce Kulichi z twarogiem Paska – chlebek/babka wielkanocna Warenki z ziemniakami Taranka Soljanka Sało Pielmieni Kotlet po kijowsku Ukraińskie hołubce Ukraińskie gołąbki z ziemniakami Ukraińskie czeburieki Barszcz ukraiński Ukraińska sałatka śledziowo-porowa Śledź pod szubą – ukraińska sałatka śledziowa Śledzie marynowane po ukraińsku Śledź z buraczkami po ukraińsku Śledzik po kołobrzesku Śledzie po myśliwsku Śledzie po sułtańsku Śledź po japońsku Śledź w maślance Śledzie w śmietanie Śledzie marynowane w śmietance Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie w oliwie z musztardą Śledzie w marynacie Śledzie nadziewane Wyborne pączki parzone Nóżki wieprzowe w galarecie (galart) Pasztet z porów Wielkopolski pasztet warzywny Faworki róże (róże chrustowe) Pasztet z cielęciny Kruche rogaliki (drożdżowe) Ptysie ze śmietaną Ciasto zebra Strudel czekoladowy Pączki Pieniki z mąką sosnową Pstrąg w rajskiej musztardzie z miodem i lebiodą Barszcz z malinami na domowym zakwasie: Kapusta z jarzębiną, grzybami leśnymi i mirabelkami Sowa w walcu z sumakiem Grzyby leśne w sosnowym occie Strudel z kapustą, grzybami i orzechami włoskimi Ciasto jeż Rolada z dorsza lub szczupaka w galarecie Wigilijny kompot z suszu Świąteczna fasola Piernik Mięciutkie pierniczki bez cukru Bezcukrowy piernik z jabłkami i bananami Chrust (faworki) Chrust ptysiowy Tatar wegański Tatar tuńczykowy Tatar wołowy Pierogi z kapustą i grzybami Strudel z jabłkami Piernik staropolski świąteczny – przekładany Kutia Gęś pieczona Potrawa z pieczonej gęsi Potrawa z gęsich podróbek z perłową kaszą Gęsie wątróbki Gęsie pałki marynowane Kiełbasa z gęsich piersi i pałek Półgęski wędzone Wędzony domowy półgęsek z dodatkami Pierś gęsia pieczona z konfiturą z pigwy i chipsami Pieczone udko gęsie podane z kopytkami Carpaccio z wędzonej gęsi z sosem malinowo-jałowcowym Placki ziemniaczane z cukinią Sałatki ziemniaczane wg przepisów Witolda Wróbla Karp polski na maśle Ziemniaczane harmonijki z wędzonką Zupa z dyni Jagodzianki Chłodnik Biszkopt z galaretką Sernik czekoladowy Karp smażony Barszcz czerwony z uszkami Ryba po grecku Sos z suszonych grzybów Ciasto miodowe Ciasto czekoladowe Kartofelki Pasztet Żurek Mazurek Zupa grzybowa Powidła Cioci Hani Smażone pyrki z maślanką Zupa z kurek – krem Plyndze Szare kluchy Pierniki na potażu Rokietnicki Rumpuć Bambrzok Pyry z gzikiem Rogale Świętomarcińskie Polewka Parzybroda/Fuzlapy Bigos wielkopolski Rosół Kapusta na słodko-kwaśno Golonka po czesku Golonka Przepis na gęsinę (1) Przepis na gęsinę (2) Kapusta kiszona zasmażana Szagówki Czernina vel czarnina Pyzy Kaczka pieczona z jabłkami Kotlety z jajek i kaszy jaglanej Kasza jaglana z warzywami Zapiekanka makaronowa Smoothie z jarmużu i jabłka Zupa z ciecierzycy Falafel Zupa z czerwoną soczewicą Ślepe ryby Budyń jaglany z nasionami chia Smarowidło z soczewicy z jabłkiem Dynia w marynacie słodko-kwaśnej Ciasto z jabłkiem i cynamonem