Przepisy

Filtruj:
Pasta orzechów laskowych
Moraskie jabłuszko w kompocie
Leżołki
Krem z nożek
Krem dyniowy
Grzyby w occie
Vege tatar
Ciapkapusta
Sos do spaghetti
Powidła cebulowe
Konfitura z jeżyn
Dżem z dyni
Bigos
Ślimaki nadziewane
Ślimaki smażone ( Escargots frits)
Ślimaki nadziewane
Winniczki w muszlach
Kompot ze śliwek
Kompot z truskawek
Kompot z porzeczek
Kompot z moreli
Kompot z czarnych jagód (borówek)
Kompot z gruszek
Kompot z agrestu
Szparagi kiszone
Kaszanka z grilla
Rillettes z gęsi długo gotowane
Pasztet wielkanocny
Sernik Moniki
Sernik z białą czekoladą i malinami
Sernik Królewski
Sernik królewski z bezą, orzechami i konfiturą pomarańczową na czekoladowym spodzie
Sernik czekoladowy na czekoladowym brownie, ganache na białej czekoladzie z kawą, cremeux z orzechów laskowych
Polędwiczki w sosie chrzanowym
Pasztet mięsny klasyczny
Paska ukraińska
Olenderska parzona z jagnięciną
Schab dojrzewający
Surowa dojrzewająca z jagnięciny
Mazurek Wielkanocny
Mazurek wielkanocny
Keks z bakaliami
Sernik baskijski na czekoladowym spodzie
Babka ukraińska
Babka drożdżowa
Mazurek malinowo-kawowy
Ciasto a’la ogrodowa marchewka
Kiełbasa Biała Wielkopolskia Parzona
Korowaj (chleb)
Pielmieni
Syrniki
Soljanka (Zupa rybna)
Tatar z zasalanego i marynowanego ogórka
Tatar z wędzonego pstrąga z musem z czosnku i pietruszki
Tatar z wędzonego pomidora z salsą z awokado
Tatar z wafli ryżowych
Tatar siekany z polędwicy wołowej
tatar wołowy w tacosie z Grana Padano/ frytowane żółtko/sos tonnato
Tatar z łososia
Tatar wołowy
Tatar wołowy podany w Pani Puri
Śledzie w zalewie pomidorowej
Chruścik bardzo dobry
Chrust
Pączki drożdżowe parzone
Pasztet z wątróbek gęsich
Zimne nóżki (w galarecie)
Modre gołąbki wigilijne
Makiełki
Miodownik-królewiec – piernik miodowy
Pierniki
Moje pierniczki
Zupa z leśnego runa
Barszcz ze sakiewką
Śledź po ostrowsku
Karp z szarym sosem
Wódka na suszonych śliwkach
Makowiec
Łamańce z makiem
Kutia
Paszteciki z grzybami w kruchym cieście
Salcesun z gynsi łod Śrymu
Gęś lub kaczka nadziewana kaszą
Tatar z gęsiny
Gęś nadziewana jabłkiem
Ziemniaki nadziewane grzybami
Kiełbasa biała parzona w piwie i kapuście kiszonej
Perlica wielkopolska z młodymi warzywami cytrynowej cytrynową nutą
Legumina wypiekana z sera
Kiełbaski duszone w czerwonej kapuście
Kiełbasa w polskim sosie
Kiełbasa smażona
Kiełbasa polska krajana
Kompot z czereśni
Drożdżówki z serem
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik z gotowanymi ziemniakami
Sernik królewski
Szparagi w boczku z patelni lub grilla
Szparagi z wody
Zapiekany omlet ze szparagami
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Tarta ze szparagami
Zupa szparagowa
Biała kiełbasa zapiekana
Biała kiełbasa pieczona w pomidorach
Biała kiełbasa w sosie chlebowym
Babka cytrynowa
Babka czekoladowa
Mazurek przekładany
Mazurek kajmakowy
Barszcz biały/zupa chrzanowa
Andruty przekładane
Babka po poznańsku
Wielkanocna szynka w cieście po poznańsku
Kiszone pomidory
Wielkanonce Kulichi z twarogiem
Paska – chlebek/babka wielkanocna
Warenki z ziemniakami
Taranka
Soljanka
Sało
Pielmieni
Kotlet po kijowsku
Ukraińskie hołubce
Ukraińskie gołąbki z ziemniakami
Ukraińskie czeburieki
Barszcz ukraiński
Ukraińska sałatka śledziowo-porowa
Śledź pod szubą – ukraińska sałatka śledziowa
Śledzie marynowane po ukraińsku
Śledź z buraczkami po ukraińsku
Śledzik po kołobrzesku
Śledzie po myśliwsku
Śledzie po sułtańsku
Śledź po japońsku
Śledź w maślance
Śledzie w śmietanie
Śledzie marynowane w śmietance
Śledź z cebulą i jabłkiem
Śledzie w oliwie z musztardą
Śledzie w marynacie
Śledzie nadziewane
Wyborne pączki parzone
Nóżki wieprzowe w galarecie (galart)
Pasztet z porów
Wielkopolski pasztet warzywny
Faworki róże (róże chrustowe)
Pasztet z cielęciny
Kruche rogaliki (drożdżowe)
Ptysie ze śmietaną
Ciasto zebra
Strudel czekoladowy
Pączki
Pieniki z mąką sosnową
Pstrąg w rajskiej musztardzie z miodem i lebiodą
Barszcz z malinami na domowym zakwasie:
Kapusta z jarzębiną, grzybami leśnymi i mirabelkami
Sowa w walcu z sumakiem
Grzyby leśne w sosnowym occie
Strudel z kapustą, grzybami i orzechami włoskimi
Ciasto jeż
Rolada z dorsza lub szczupaka w galarecie
Wigilijny kompot z suszu
Świąteczna fasola
Piernik
Mięciutkie pierniczki bez cukru
Bezcukrowy piernik z jabłkami i bananami
Chrust (faworki)
Chrust ptysiowy
Tatar wegański
Tatar tuńczykowy
Tatar wołowy
Pierogi z kapustą i grzybami
Strudel z jabłkami
Piernik staropolski świąteczny – przekładany
Kutia
Gęś pieczona
Potrawa z pieczonej gęsi
Potrawa z gęsich podróbek z perłową kaszą
Gęsie wątróbki
Gęsie pałki marynowane
Kiełbasa z gęsich piersi i pałek
Półgęski wędzone
Wędzony domowy półgęsek z dodatkami
Pierś gęsia pieczona z konfiturą z pigwy i chipsami
Pieczone udko gęsie podane z kopytkami
Carpaccio z wędzonej gęsi z sosem malinowo-jałowcowym
Placki ziemniaczane z cukinią
Sałatki ziemniaczane wg przepisów Witolda Wróbla
Karp polski na maśle
Ziemniaczane harmonijki z wędzonką
Zupa z dyni
Jagodzianki
Chłodnik
Biszkopt z galaretką
Sernik czekoladowy
Karp smażony
Barszcz czerwony z uszkami
Ryba po grecku
Sos z suszonych grzybów
Ciasto miodowe
Ciasto czekoladowe
Kartofelki
Pasztet
Żurek
Mazurek
Zupa grzybowa
Powidła Cioci Hani
Smażone pyrki z maślanką
Zupa z kurek – krem
Plyndze
Szare kluchy
Pierniki na potażu
Rokietnicki Rumpuć
Bambrzok
Pyry z gzikiem
Rogale Świętomarcińskie
Polewka
Parzybroda/Fuzlapy
Bigos wielkopolski
Rosół
Kapusta na słodko-kwaśno
Golonka po czesku
Golonka
Przepis na gęsinę (1)
Przepis na gęsinę (2)
Kapusta kiszona zasmażana
Szagówki
Czernina vel czarnina
Pyzy
Kaczka pieczona z jabłkami
Kotlety z jajek i kaszy jaglanej
Kasza jaglana z warzywami
Zapiekanka makaronowa
Smoothie z jarmużu i jabłka
Zupa z ciecierzycy
Falafel
Zupa z czerwoną soczewicą
Ślepe ryby
Budyń jaglany z nasionami chia
Smarowidło z soczewicy z jabłkiem
Dynia w marynacie słodko-kwaśnej
Ciasto z jabłkiem i cynamonem