Kapusta kiszona zasmażana

Przepis
Kapusta kiszona zasmażana
Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze włókna. W rondlu o grubym dnie lub żeliwnej patelni rozgrzać olej i włożyć pokrojoną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać kapustę. Kapustę smażyć do momentu aż nabierze złotego koloru. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek oraz sól i pieprz. Usmażyć drugą cebulę na złoto i przełożyć do kapusty. Zrobić zasmażkę z 2 łyżek smalcu i łyżki mąki – wymieszać z kapustą i doprowadzić do wrzenia. Idealna także do klasycznego schabowego. Bez zasmażki jest świetną bazą do świątecznej kapusty z grzybami, do takiego dania jak groch z kapustą, czy wreszcie do bigosu.
Przepis pochodzi ze strony doradcasmaku.pl
/zdjęcie ilustracyjne: canva.com/
Składniki
kapusta kiszona
cebula
masło bądź smalec
2 łyżki mąki