Kasza jaglana z warzywami

Przepis
Kasza jaglana z warzywami
Gotujemy kaszę na sypko, zalewając wodą do przykrycia ziarenek, odrobinę solimy. Gotujemy do wygotowania się wody. Odstawiamy na 10 min, żeby wilgoć dobrze się wchłonęła. Na patelni podduszamy cebulkę z warzywami i przyprawiamy. Zioła mogą być dowolne, suszone lub świeże. Dodajemy kaszę, chwilę dalej dusimy. Potrawa smaczna, lekka nie obciąża żołądka, a jednocześnie kaloryczna. Wskazana dla wszystkich, szczególnie na diecie bezglutenowej i chorujących na nadkwasotę.
Przepis pochodzi z książki „POWIAT POZNAŃSKI Smakowicie”
wyd. Starostwo Powiatowe w Poznaniu.
/zdjęcie ilustracyjne: canva.com/
Składniki
3 łyżki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
pomidor
połowa papryki
mała cebula
Przyprawy: oregano, pieprz, sól, sos sojowy