Sernik z białą czekoladą i malinami

Przepis

Twaróg, jajka i cukier łączymy ze sobą. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Dodajemy do niej śmietankę. Składniki łączymy ze sobą. Masę wylewamy na spód z ciastek owsianych. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 150 st. C i na 40 minut.

Rozpuszczamy na patelni maliny z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do napęcznienia, składniki łączymy ze sobą i pozostawiamy do momentu aż frużelina zgęstnieje. Nakładamy na upieczony i wystudzony sernik.

Autor przepisu: Donata Szymańska, kawiarnia Cafe reSzka z Buku

 

Składniki

Masa serowa

Serek śmietankowy „Pacynka” 750 g

Jajka kurze 3 szt.

Cukier 90 g

Biała czekolada 240 g

Śmietanka 30% 135 g

 

Frużelina malinowa

Maliny mrożone 200 g

Cukier 50 g

Żelatyna 5 g

Woda 25 g