Sernik z białą czekoladą i malinami

Przepis
Twaróg, jajka i cukier łączymy ze sobą. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Dodajemy do niej śmietankę. Składniki łączymy ze sobą. Masę wylewamy na spód z ciastek owsianych. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 150 st. C i na 40 minut.
Rozpuszczamy na patelni maliny z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do napęcznienia, składniki łączymy ze sobą i pozostawiamy do momentu aż frużelina zgęstnieje. Nakładamy na upieczony i wystudzony sernik.
Autor przepisu: Donata Szymańska, kawiarnia Cafe reSzka z Buku
Składniki
Masa serowa
Serek śmietankowy „Pacynka” 750 g
Jajka kurze 3 szt.
Cukier 90 g
Biała czekolada 240 g
Śmietanka 30% 135 g
Frużelina malinowa
Maliny mrożone 200 g
Cukier 50 g
Żelatyna 5 g
Woda 25 g