Śledzie marynowane po ukraińsku

Przepis
Do garnka wlać olej, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, paprykę, cukier , sól, wymieszać i zagotować . Następnie wystudzić , dodać ocet i cebulę przekrojoną na ćwiartki, wymieszać . Śledzie rozmrozić, pokroić w kawałki średniej wielkości, ułożyć w garnku , zalać wystudzoną zalewą, przykryć. Odstawić na 2 dni do lodówki. Po dwóch dniach wyjąć z zalewy. Śledzie gotowe do spożycia.
Przepis i zdjęcie pochodzą ze strony doradcasmaku.pl
Składniki
- śledzie 1 kg
zalewa
- olej 100 gram
- koncentrat pomidorowy 1.5 łyżki
- cukier 2 łyżki
- sól 1 łyżka
- Pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
- Papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
- cebula 1 szt.
- ocet 700 g