Śledzie marynowane po ukraińsku

Przepis

Do garnka wlać olej, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, paprykę, cukier , sól, wymieszać i zagotować . Następnie wystudzić , dodać ocet i cebulę przekrojoną na ćwiartki, wymieszać . Śledzie rozmrozić, pokroić w kawałki średniej wielkości, ułożyć w garnku , zalać wystudzoną zalewą, przykryć. Odstawić na 2 dni do lodówki. Po dwóch dniach wyjąć z zalewy. Śledzie gotowe do spożycia.

Przepis i zdjęcie pochodzą ze strony doradcasmaku.pl

Składniki
  • śledzie 1 kg

zalewa

  • olej 100 gram
  • koncentrat pomidorowy 1.5 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • sól 1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • cebula 1 szt.
  • ocet 700 g