Tatar tuńczykowy

Przepis
Tuńczyka myjemy, osuszamy i usuwamy skórę oraz ości. Mięso siekamy. Cytrynę po sparzeniu wrzątkiem obieramy bardzo cienko lub ścieramy na drobnej tarce, jeśli obieramy to drobniutko siekamy. Mieszamy wszystkie przyprawy z rybą. Podajemy na grzankach z tostowego chleba, posypując tatara z tuńczyka grubą solą i skrapiając oliwą.
Autorem przepisu jest Jakub Kuroń. Przepis pochodzi ze strony kuron.com.pl
Fot. ilustracyjne canva.com
Składniki
- 500 g tuńczyka (świeżego)
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 2 łyżki posiekanych drobno korniszonów
- po półtorej łyżki: posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
- 1 cytryna
- 2 łyżki majonezu
- szczypta chili lub ostrej mielonej papryki
- sól, również grubo tłuczona, pieprz