Sery z powiatu poznańskiego w restauracji z rekomendacją Michelin

Dodano: 04.11.2025

Sery Złotnickie oraz wyroby ze świni złotnickiej trafiły do poznańskiej restauracji POSTO – miejsca, które ceni lokalne produkty i nowoczesne podejście do tradycyjnych smaków.

Z przyjemnością informujemy, że od października br. produkty RGD Swadzim/Złotniki, członka Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego”, drugiego największego szlaku kulinarnego w Polsce, trafiły do restauracji POSTO w Poznaniu – miejsca wyróżnionego rekomendacją Michelin. Współpraca z tym wyjątkowym miejscem to dla gospodarstwa kolejny krok w popularyzacji wyrobów rzemieślniczo wytwarzanych w Złotnikach.

To dla nas ogromna satysfakcja i zaszczyt, że tworzone z pasją i poszanowaniem tradycji Sery Złotnickie oraz wyroby ze świni złotnickiej znalazły uznanie w kuchni docenionej przez prestiżowy przewodnik Michelin. Fakt, że nasze lokalne produkty trafiły do tak wyróżnionej restauracji, jest potwierdzeniem ich jakości i dowodem na to, że tradycja może doskonale łączyć się z nowoczesną sztuką kulinarną. – opowiada Arkadiusz Wojciechowicz, dyrektor uczelnianego gospodarstwa.

Instytut Skrzynki, operator szlaku kulinarnego składa serdeczne gratulacje tego sukcesu! A odwiedzającym restaurację – wyśmienitej kulinarnej przygody.

fot. RGD Swadzim

Zobacz również