Wyróżnienie w konkursie dla członka szlaku kulinarnego powiatu poznańskiego

Dodano: 09.08.2021
W jubileuszowej XX edycji regionalnych eliminacji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, które odbyły się w minioną sobotę 7 sierpnia we wsi Długa Wieś w gminie Dobra (powiat Turek), wzięło udział trzech członków szlaku kulinarnego powiatu poznańskiego:
  • Agata Króliczak – SER-ce Jadzi z Dobieżyna (gm. Buk),
  • Bartosz Muzalewski – Bartecki – z Dębowej Wędzarni z Mosiny
oraz
  • Dariusz Kurpisz „La Pecora Nera – Manufaktura Serów” z Suchego Lasu.
W tym roku konkurencja była wyjątkowo rekordowa. Dwie Kapituły musiały ocenić łącznie ponad 70 produktów i potraw. Tym bardziej cieszy nas, że Manufaktura Serów z Suchego Lasu otrzymała wyróżnienie. Gratulujemy wszystkim uczestnikom i laureatom konkursu!
Zobacz również