Konkurs „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”
KalendariumZapraszamy do udziału w konkursie o tytuł „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”.
O certyfikat najlepszego produktu zawalczyć mogą osoby i podmioty z terenu powiatu poznańskiego, zajmujące się wytwarzaniem miodów, napojów z wykorzystaniem miodu (w tym miodów pitnych) oraz innych produktów pszczelarskich.
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do dnia 10 lipca 2021 r. włącznie drogą elektroniczną na adres e-mail: kontakt@smakipowiatupoznanskiego.pl.
Regulamin konkursowy wraz z wzorem formularza zgłoszeniowego dostępny jest na naszej stronie tutaj.
Na tegorocznej odsłonie festynu „Na wiejskim stole”, organizowanego dnia 11 lipca br. na terenie Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, zgłoszone w konkursie produkty oceni powołana przez organizatorów Kapituła Konkursu, w skład której wchodzą krytycy kulinarni, eksperci smaku, znawcy kuchni i produktów lokalnych oraz tradycyjnych.
Organizatorami konkursu są: Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie.
Konkurs odbywa się pod Honorowym Patronatem Starosty Poznańskiego.
Celem konkursu jest promocja najlepszych produktów regionalnych oraz ich producentów.