Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego

Dodano: 13.03.2023

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego odbył się 10 marca 2023 w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w miejscowości Mysiadło. Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a wykonawcą – Akademia Kulinarna Marcina Budynka.

Konkurs skierowany był do uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Do rywalizacji stanęło 10 zespołów dwuosobowych. Celem konkursu było przede wszystkim zaprezentowanie jakości i walorów smakowych polskiego mięsa wołowego i wieprzowego.

Kapituła konkursowa przyznała następujące nagrody:

  • I miejsce: Patryk Jankowski, Maja Siebert, Zespół Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie
  • II miejsce: Patrycja Szczepaniak, Julia Nabożny, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • III miejsce: Joanna Nalbach, Marcelina Lelo, Zespół Szkół nr 4 w Suwałkach

Fot.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka

 

Zobacz również