Dodano: 12.01.2023
Warsztaty organizowane przez To Nie Piekarnię (członka Szlaku Kulinarnego) polecamy wszystkim, którzy pragną rozpocząć swoją przygodę z chlebem.
Podczas warsztatów można będzie nauczyć się wypiekać chleb żytni dwudniowy pięciofazowy. Warsztaty skierowane są dla osób, które zajmują się wypiekiem chlebów w sposób zaawansowany oraz amatorów, chcących rozwijać swoje umiejętności.
Jacek Bany w branży gastronomicznej jest postrzegany jako autorytet. Wyczarowuje chlebowe cuda, dzieląc się swoją wiedzą z tymi, którzy chcą słuchać. Od 30 lat wypieka polskie pieczywo. Wśród nich są chleby, bułki, baby, mazurki, pierniki, placki, pierogi itp. Przepisy na wypieki opracowuje tak, żeby można było je wypiec we współczesnym gospodarstwie domowym. Inspiracje czerpie z książek kucharskich wydanych w XIX i XX wieku.
4.02. g. 15-19 oraz 5.02. g. 9:30-17