Dyniowe święto na szlaku kulinarnym

W DELI Parku (gm. Stęszew) w dniach 16-17 października odbył się VII Festiwal Dyni, którego tegoroczna odsłona okazała się wyjątkowa, bowiem wydarzenie dołączyło do Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego”. Na scenie nastąpiło uroczyste wręczenie tabliczki znamionowej oraz certyfikatu członkostwa. W uroczystości przekazania uczestniczył pełniący obowiązki dyrektora Instytutu Skrzynki, Jan Babczyszyn, a także gość specjalny festiwalu, Karol Okrasa – jedną z atrakcji imprezy był pokaz kulinarny w jego wykonaniu. Uczestnicy festiwalu z ciekawością przyglądali się procesowi tworzenia wyśmienitego risotto z dynią, które następnie mieli okazję degustować. Chłodne powietrze nie było nikomu straszne, gdyż świetna atmosfera i przyjemna przestrzeń do spacerowania, place zabaw dla dzieci, warsztaty oraz stoiska rzemiosła i lokalnych producentów oraz wytwórców zagwarantowały miłą przygodę. Nie mogło zabraknąć setek dyń, które podkreśliły jesienny klimat imprezy.
Sylwetkę tego członka szlaku kulinarnego przybliża wizytówka znajdująca się na stronie szlaku.
