Walentynkowa Kolacja Degustacyjna w Restauracji Sezony

Kalendarium
Dodano: 03.02.2022

Z okazji Święta Zakochanych zapraszamy 12 lutego o godz. 19.00 do Restauracji Sezony, członka naszego szlaku kulinarnego, na Walentynkową Kolację Degustacyjną. W czasie tego wyjątkowego wieczoru czeka na Was unikalny set potraw przygotowanych przez szefa kuchni Piotra Chodukiewicza i jego zespół.

Menu:

Apperitif- kieliszek wina musującego

Ostryga chimichuri, tatar z tuńczyka, kawior, przegrzebki, domowe pieczywo

Tataki z polędwicy wołowej, ogórek, sos ostrygowy, jalapeno

Veloute z dyni hokkaido, bulion dashi, parmezan, grzyby leśne

Presa iberico, gryczane pierożki, piklowana gorczyca, puree z topinamburu, sos z jabłkiem i calvadosem

Predeser

Rolada z domową praliną z orzechów laskowych, cytryna, karmel

Przy wcześniejszym zgłoszeniu istnieje możliwość przygotowania również wersji wegetariańskiej.

 

Termin: 12.02.2022 (sobota), godz. 19.00
Koszt 200 zł od osoby
Rezerwacje miejsc przyjmowana jest do 6 lutego pod numerem telefonu 61 10 10 417 lub mailowo sezony@sezony.pl .

 

Dla tych, którzy chcieliby przedłużyć ten romantyczny wieczór, przygotowano specjalną również ofertę na nocleg w cenie 260 zł/ pokój dwuosobowy ze śniadaniem. Gorąco zapraszamy!

Zobacz również