Walentynkowa Kolacja Degustacyjna w Restauracji Sezony
Kalendarium
Z okazji Święta Zakochanych zapraszamy 12 lutego o godz. 19.00 do Restauracji Sezony, członka naszego szlaku kulinarnego, na Walentynkową Kolację Degustacyjną. W czasie tego wyjątkowego wieczoru czeka na Was unikalny set potraw przygotowanych przez szefa kuchni Piotra Chodukiewicza i jego zespół.
Menu:
Apperitif- kieliszek wina musującego
Ostryga chimichuri, tatar z tuńczyka, kawior, przegrzebki, domowe pieczywo
Tataki z polędwicy wołowej, ogórek, sos ostrygowy, jalapeno
Veloute z dyni hokkaido, bulion dashi, parmezan, grzyby leśne
Presa iberico, gryczane pierożki, piklowana gorczyca, puree z topinamburu, sos z jabłkiem i calvadosem
Predeser
Rolada z domową praliną z orzechów laskowych, cytryna, karmel
Przy wcześniejszym zgłoszeniu istnieje możliwość przygotowania również wersji wegetariańskiej.
Termin: 12.02.2022 (sobota), godz. 19.00
Koszt 200 zł od osoby
Rezerwacje miejsc przyjmowana jest do 6 lutego pod numerem telefonu 61 10 10 417 lub mailowo sezony@sezony.pl .
Dla tych, którzy chcieliby przedłużyć ten romantyczny wieczór, przygotowano specjalną również ofertę na nocleg w cenie 260 zł/ pokój dwuosobowy ze śniadaniem. Gorąco zapraszamy!
