Smaki powiatu poznańskiego na poznańskiej Śródce
W sobotę, 9 lipca br. odbyło się premierowe wydarzenie Targ Śródecki w Poznaniu. Uczestników urzekła sympatyczna i smaczna atmosfera: wśród wystawców spotkać można było pięciu członków Szlaku Kulinarnego „Smaki Powiatu Poznańskiego”:
- LA PECORA NERA – Manufaktura Serów
- SER-ce Jadzi
- Wiejski Stół – Dr Maryniak
- Miody Ibrona
- Restauracja „Nie śpimy, lepimy!”, która podczas eventu otrzymała oficjalną tabliczkę szlaku oraz certyfikat.
Organizatorzy planują kolejną edycję – już w ostatnią sobotę lipca będzie można rozsmakować się na Śródce oraz zakupić rękodzieło od lokalnych wytwórców.
Pomysłodawcą akcji jest Marcin Sadowski, właściciel Restauracji Hyćka na Śródce. Współorganizatorem wydarzenia jest Instytut Skrzynki, operator szlaku kulinarnego.