Aktualności

Szkolenie z konfitowania kaczki, wyjazd do Brandenburgii, voucher do restauracji oraz wyśmienite miody – takie nagrody czekają na laureatów konkursu „Palce lizać – przekąski z miodem”
Dodano: 15.04.2024

Konfitowana kaczka z jabłkami karmelizowanymi w miodzie to popisowe danie szefa kuchni restauracji w Dworze Skrzynki, Kajetana Świokły. Podczas specjalnego spotkania warsztatowego zorganizowanego dla zwycięzcy konkursu zdradzi on sekret swojego przepisu i podzieli się cennymi wskazówkami, jak przygotować to wyjątkowe danie. Dorośli uczestnicy będą walczyć także o dwuosobowy wyjazd do Brandenburgii na wizytę studyjną z […]

Więcej
Tatarowe szaleństwo – nie tylko w czasie karnawału
Dodano: 01.02.2024

Tatar, a właściwie befsztyk tatarski, to niewątpliwie król karnawałowych przysmaków. Ten tradycyjny przygotowywany jest ze świeżego, surowego, drobno siekanego mięsa wołowego – z polędwicy lub ligawy. Najlepiej, gdy każdy biesiadnik sam na swoim talerzu wymiesza składniki, które tatarowi nadają wyjątkowego smaku: pieprz, sól, musztardę francuską, drobno siekaną cebulkę, pikle i marynowane grzybki. Gładkość zapewni świeże, […]

Więcej
Dwór Skrzynki zaprasza na Bal Karnawałowy
Dodano: 15.01.2024

W Dworze Skrzynki, który jest członkiem naszego szlaku kulinarnego, na zakończenie karnawału 10 lutego 2024 kultowa muzyka taneczna w najlepszym wydaniu! Oprócz smakowitego menu przygotowanego na tę okazję przez szefa kuchni, na uczestników czekają szlagiery minionych lat zaprezentowane przez DJ-a „Kwasa” Mariusza Kwaśniewskiego – legendę poznańskiej radiofonii. Zaczynał w połowie lat 80-tych w Uniwersyteckim Centrum Radiowym […]

Więcej