Pascha waniliowa z oskołowym fiutem
Dodano: 14.04.2025

PASCHA WANILIOWA Ser przetrzeć przez sito lub dwukrotnie zmielić. Rodzynki sparzyć. Część rodzynek i migdałów odłożyć do przybrania, resztę posiekać. Śmietankę zagotować z wanilią. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, wlać śmietankę i chwilę podgrzewać, ale nie gotować. Po wystudzeniu dodać masło, twaróg, posiekane rodzynki i migdały. Masę serową przełożyć do formy wyłożonej wilgotną gazą, obciążyć […]

Więcej
Bigos z aromatem lasu
Dodano: 14.04.2025

Kapustę kiszoną ze startą marchewką ugotować do miękkości. Żeberka umyć, podsmażyć, dusić do miękkości. Dziczyznę (wcześniej zamarynowaną) upiec. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a kiełbasę  w grubą kostkę i podsmażyć na oleju, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, majeranek i jeszcze chwilę podsmażać. Grzyby suszone opłukać, namoczyć, ugotować do miękkości. Składniki w razie potrzeby pokroić, połączyć […]

Więcej