Konkurs „Przekąski z gąski 2021” oraz na „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Przekąski z gąski”
Dodano: 14.10.2021

W listopadzie, w ramach akcji „Gęsina na imieninach” na stołach królować będą: tatar i okrasa z gęsiny, pasztet, wątróbka, kiełbasa, gęsie pipki (czyli żołądki i/lub faszerowane gęsie szyjki), półgęsek i carpaccio, pierogi czy kanapki z gęsiną – smakowitego końca przekąsek nie widać! Te i inne dania z mięsa gęsiego zawalczyć mogą o tytuł „Najlepszy Smak […]

Więcej
Kapusta na słodko-kwaśno
Dodano: 09.10.2020

Kapusta na słodko-kwaśno Dodatek do każdego bodaj dania mięsnego. Wydawałoby się, że przygotowanie tego, bazującego na białej kapuście dania, jest banalnie proste. Nic bardziej mylnego, prostota wymaga idealnego zbalansowania użytych składników i precyzji wykonania. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i przyprawiamy do smaku. Gotujemy, aż kapusta zmięknie. Na patelni rozpuszczamy smalec i rozprowadzamy […]

Więcej