Cukiernia Pawlova
Pawlova to jeden z najbardziej znanych deserów świata. Beza, śmietana, świeże owoce. To język cukiernictwa rozpoznawalny wszędzie. Cukiernię o tej nazwie prowadzi w Luboniu Paweł Mieszała, który nie tylko sam zdobywał laury cukiernicze na Mistrzostwach Polski i Świata ale przede wszystkim jest wychowawcą i mistrzem dla młodego pokolenia cukierników z poznańskiego prowadząc ich do porównywalnych ze swoimi sukcesów. To ważne, bo w kulinariach szalenie istotna jest ciągłość tradycji. Dlatego warto odwiedzać miejsca i korzystać z usług i wiedzy osób, które do zachowania tej ciągłości się przyczyniają. W ofercie cukierni mamy kilkadziesiąt ciastek i tortów oraz możliwość wykonania nawet najtrudniejszych cukierniczych zadań.
Można kupić na miejscu, zamówić dostawę – również przez internet. Warto wybrać się na organizowane przez pana Pawła warsztaty cukiernicze. Wystarczy popatrzeć jak ocenia każdy wyrób. Kiedy bierze do ręki pączka widzi wszystko. Jak włożono nadzienie, ile godzin miało ciasto, jaka była temperatura tłuszczu, jak ciasto zostało wyrobione. Prawdziwy mistrz. Z dumą prezentujemy to miejsce.
Godziny otwarcia
Czynne codziennie, oprócz poniedziałków w godzinach:
9.00- 17.00
Kontakt
CUKIERNIA PAWLOVA
ul. Księdza Streicha 29ab
62-030 Luboń
Telefon: 509 536 434