54

Gmina Pobiedziska

Tradycyjne Jadło

Kalendarium

Tradycyjne Jadło

Firma powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej i w produkcji wędliniarskiej się specjalizuje. Rozpoczęła działalność w 2001 r. Korzysta z własnych receptur, opierających się na tradycji kulinarnej wielkopolskiej wsi i dworu. Mięso pozyskiwane jest wyłącznie świeże i najwyższej jakości. Wyroby doprawiane są naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Dzięki temu wędliny Tradycyjnego Jadła charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklująca. Wędliny są wędzone w dymie olchowym. Wszystkie suche wędliny dojrzewają przez co najmniej trzy tygodnie.

Tradycyjne Jadło zarejestrowało w 2009 r. na Liście Produktów Tradycyjnych swoje wyroby: salceson czarny i biały. Produkowana tu Polędwica królewska ma certyfikat „Jakość Tradycja”.

Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.

Szeroka oferta Tradycyjnego Jadła to :

  • Szynki i polędwice
  • Wędliny suche i podsuszane
  • Kiełbasy do parzenia
  • Kiełbasy dojrzewające i suszone
  • Podroby
  • Wędliny z indyka
  • Pasztety pieczone

Firma prowadzi sprzedaż internetową oraz bezpośrednią.

Polecamy wszystkim wędlinożercom.

Smacznego na kulinarnym szlaku.

 

Godziny otwarcia

Poniedziałek – piątek: 07.00 – 16.00

Polecamy też  firmowe stoisko w C.H. King Cross Marcelin w Poznaniu ul. Bukowska 156, 60-198 Poznań.

 

Kontakt

Tradycyjne Jadło

ul. Pomarzanowice 1,
62-010 Pomarzanowice
Tel.: 61 897 70 04
E-mail : biuro@tradycyjnejadlo.pl

www.tradycyjnejadlo.pl

Pozostałe miejsca na szlaku