Tradycyjne Jadło
Firma powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej i w produkcji wędliniarskiej się specjalizuje. Rozpoczęła działalność w 2001 r. Korzysta z własnych receptur, opierających się na tradycji kulinarnej wielkopolskiej wsi i dworu. Mięso pozyskiwane jest wyłącznie świeże i najwyższej jakości. Wyroby doprawiane są naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Dzięki temu wędliny Tradycyjnego Jadła charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklująca. Wędliny są wędzone w dymie olchowym. Wszystkie suche wędliny dojrzewają przez co najmniej trzy tygodnie.
Tradycyjne Jadło zarejestrowało w 2009 r. na Liście Produktów Tradycyjnych swoje wyroby: salceson czarny i biały. Produkowana tu Polędwica królewska ma certyfikat „Jakość Tradycja”.
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.
Szeroka oferta Tradycyjnego Jadła to :
- Szynki i polędwice
- Wędliny suche i podsuszane
- Kiełbasy do parzenia
- Kiełbasy dojrzewające i suszone
- Podroby
- Wędliny z indyka
- Pasztety pieczone
Firma prowadzi sprzedaż internetową oraz bezpośrednią.
Polecamy wszystkim wędlinożercom.
Smacznego na kulinarnym szlaku.
Godziny otwarcia
Poniedziałek – piątek: 07.00 – 16.00
Polecamy też firmowe stoisko w C.H. King Cross Marcelin w Poznaniu ul. Bukowska 156, 60-198 Poznań.
Kontakt
Tradycyjne Jadło
ul. Pomarzanowice 1,
62-010 Pomarzanowice
Tel.: 61 897 70 04
E-mail : biuro@tradycyjnejadlo.pl